maandag 28 december 2015

Prof. Ger Groot: Wetenschap is heilig

Wetenschap-is-heilig-allesA
Voorbeeld wegbereiding zijnsontwikkeling
 
De kwantumsprong van ego naar Zijn doet zijn werk. De dogma's en de bijbehorende instituties, de hoge prietsers van de waarheid, verliezen zeggingskracht. De religie, de hoogste hogepriester, is het eerst aan de beurt. Daardoor verlaten de mensen zich nu op de wetenschap. Vandaar dat professor Ger Groot de wetenschap heilig noemt. Ger vindt dat maar niks. Want hij eindigt zijn betoog met de opmerking: Een cultuur die op authentiek religieuze wijze in de wetenschap is gaan geloven moet vroeg of laat ontsporen. Welnu dat is precies wat er momenteel gebeurt. Dit als gevolg van het feit dat de instituties, waaronder de religie en de wetenschap, met hun dogma's en hun weerzin tegen het Zijn, het ego in stand hebben gehouden terwijl dat ego de staat van onbalans en dus zelfdestructief is en nu de climax daarvan wordt bereikt. Het gaat er dus niet om de religie weer als heilig te verklaren mocht de heer Groot dat bedoelen, maar om spirituele ontwikkeling of beter gezegd zijnsontwikkeling 'heilig te verklaren', want dat leidt echt tot het één zijn met God.
Dit artikel is wegbereidend voor zijnsontwikkeling omdat het de waarheid (waarheden) van de wetenschap ter discussie stelt.
NLbe heeft de heer Groot een email gestuurd waarin duidelijk wordt gemaakt dat het verlies van waarheid inherent is aan de kwantumsprong van ego naar Zijn, van waarheid hebben naar waarheid zijn. En dat het mede om die reden noodzakelijk is zijnsontwikkeling te bevorderen. De heer Groot heeft daar niet op gereageerd.
 
Bron: Trouw, De Verdieping 6 oktober 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten