zaterdag 3 januari 2015

Alternatieve geneeswijzen, wat moet de arts ermee?

Alternatieve-geneeswijzen-wat-moet-de-arts-ermee-01

Voorbeeld van wegbereiding zijnsontwikkeling

Alternatieve-geneeswijzen-wat-moet-de-arts-ermee-02De kwantumsprong doet zijn werk. Dat houdt onder andere in dat het ego-eigen maakbaarheididee, als zijnde onze tot op heden gehanteerde grondslag van ontwikkeling en probleemoplossing, mede door het bewijs van de fysica dat niets zeker is in het universum aan zeggingskracht inboet. De reguliere geneeswijzen zijn volledig op dit maakbaarheididee gestoeld. En het ego van de reguliere genezers zorgt ervoor dat de hechting eraan, de identificatie ermee, een feit is. Hoewel de alternatieve geneeswijzen ook uit zijn op een bepaald resultaat en dus van maakbaarheid beticht kunnen worden, reiken ze voorbij het schijnzekerheidbiedende materiële universum waar het maakbaarheididee op gebaseerd is. Dat ondergraaft de schijnzekerheden waar de reguliere genezers zich mee identificeren en dat doet pijn. Vandaar de sterke weerstand van hen tegen de alternatieve geneeswijzen.
De redacteur van deze krant onderkent het succes van de alternatieve geneeswijzen en vraag zich daarom af of dit succes ook anders te verklaren is. Hij heeft al vermeld dat aandacht voor de patiënt en placebo's, dat ook een vorm van aandacht voor c.q. acceptatie van de kwaal van de patiënt is, vaak goed blijken te werken. Daarin schuilt dan ook de andere verklaring. Acceptatie leidt namelijk naar het Zijn. Het niet-Zijn c.q. het ego is de staat van afgescheidenheid van het Geheel waar we een integraal onderdeel van zijn. Kwalen kunnen als uitingen van deze afgescheidenheid worden aangemerkt. Temeer daar de acceptatie van de ervaring ervan tot het Zijn leidt. De andere verklaring is dus het feit dat alternatieve geneeswijzen meer in overeenstemming zijn met de ontwikkeling van het Zijn.
Dan het antwoord op de vraag: Wat moet de arts met alternatieve geneeswijzen? Gegeven het feit dat die meer dan de reguliere naar het Zijn leiden en het feit dat het niet-Zijn c.q. het ego de staat van onbalans en dus van zelfdestructie is, is het van cruciaal belang dat de arts zijn gevecht tegen de alternatieve geneeswijzen staakt en de patiënt de vrije keuze daaromtrent geeft. En dat de arts beseft dat zijnsontwikkeling de basisoorzaak van alle kwalen wegneemt en op grond daarvan zijn patiënten adviseert aan zijnsontwikkeling te gaan doen.
Zie ook het artikel 'Weerstand tegen homeopathie is weerstand tegen zijnsontwikkeling'.

Bron: Trouw 12 april 2014
Auteur: Jeroen den Blijker

Vraag het artikel, genaamd 'Alternatieve geneeswijzen wat moet de arts ermee', op via information@nlbe.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten